maandag 1 februari 2010

Kippenfilet of kalkoenfiletgebraad in peperroomsaus du chef

Benodigdheden (4 personen)

- ui & look (3 teentjes)
- rode & groene paprika (voor stroganof effect)
- hele champignons
- tomatenpuree
- room
- 3 enkele kippenfilets
- peper, zout, kippenkruiden, gember, lookpoeder
- olijfolie
- water
- witte wijn

Bereiding:

Kruid de kippenfilets of kalkoenrollade met peper, zout en kippenkruiden. Bak ze bruin in een pan.
Snij de uien en look in kleine stukjes en bak ze lichtjes in een kookpan met olijfolie. Om ze niet te laten verbranden een klein beetje water toevoegen en even laten sudderen. Snij de hele champignons in kleine schijfjes en voeg deze bij de uien en look. Snijdt paprika in fijne schijfjes en snijdt ze nog eens half door. Voeg ze ook bij de andere groenten. Laat het geheel wat fruiten in de kookpan en kruid wat bij met peper en zout.
Als de kip gaar is snijdt je deze in kleine schijfjes en voeg je ze mee in de kookpan.
Voeg nu 250ml room in de kookpan en een klein potje pure tomatenpuree. Nog wat kruiden met gember om de prikkelende smaak te creëren. Op het einde een scheut witte wijn bijvoegen, omroeren en klaar!

Serveertips: 

Kroketten en appelmousse

Overige tip:

Je kan ook rode en groene paprika's mee stoven in de kookpan samen met de uien en look. We creëren op deze manier een stroganoff sausje dat iedereen zeker zal lusten :-)

Waardering: *****

Geen opmerkingen:

Een reactie posten