maandag 26 juli 2010

Zuiderse pangasius in de oven




Benodigdheden voor 4 personen:

  • pangasius filets (4 stuks)
  • 1 ajuin
  • 1 of 2 teentjes look
  • 3 blaadjes laurier
  • peper, zeezout, rozemarijn, saffraan, bieslookkruiden, sjalottenpoeder
  • Maggi vis fond (100ml) of visbouillon
  • 1 rode paprika
  • scheut maïsolie

Bereiding:

Neem een ovenschotel en doe er een scheut maïsolie in. Leg de pangasius filet in de ovenschotel en kruid de bovenkant alleen af met peper, zeezout, rozemarijn, bieslookkruid, sjalottenpoeder en een heel klein beetje saffraan. Saffraan (liefst de rode) is te verkrijgen in kleine potjes, daarvan is niet zo'n klein potje nodig, het kan dus met minder. Het best is om de saffraan meer in de olie te strooien zodat de smaak daarvan beter in de saus komt. Snij de ui in fijne en kleine blokjes, hetzelfde doe je met de paprika en het teentje look.
Leg de fijngesneden ui bovenop de vis samen met wat paprika blokjes en de look. De rest van de paprika leg je tussen de vis in, daar waar de saus zal komen straks. Voeg er de 3 blaadjes laurier bij. Neem 100 ml water en voeg er 1 koffielepel Maggi vis fond aan toe en meng het geheel goed. Voeg het in de ovenschotel en vooral ook op de vis om het uitdrogen te voorkomen. Zet het geheel in een oven op 180 graden gedurende 35 min en laat gaar koken. De vis hoeft niet te worden omgedraaid in de schotel. Laat de paprika, look, ui en de kruiden bovenop liggen om de smaken tot hun recht te laten komen.

Serveertip:
Maak een kleine wokschotel op basis van rijst, tomaat, erwten, wortelen en boontjes. Dresseer een bord met de wokschotel. De vis en de saus uit de oven halen en bovenop de rijstschotel leggen en klaar!

Een scheut witte wijn in de oven bij de vis zou ook lekker zijn of gewoon genieten van een lekker glas witte wijn.

Maggi vis fond kan je verkrijgen in de Carrefour GB, Delhaize, is zowat overal verkrijgbaar. Er zijn ook andere smaken verkrijgbaar speciaal voor gevogelte, vlees of zoals onderstaande speciaal voor vis: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten