woensdag 23 december 2009

Kalkoen rollade met cognac champignon roomsaus

Hoe maak ik kalkoenrollade met cognac champignonsaus

Benodigdheden:

Recept voor 4 personen

* 1 kilo kalkoenrollade
* Roomboter
* 200 gram champignons, fijn geneden
* 150 gram shii-takes, grof gesneden
* 2 dl kippenbouillon
* 1,5 eetl aardappelbloem
* Room naar behoefte
* Peper en zout naar smaak
* Cognac
* Braadpan
* Vuurvaste ovenschaal


Bereiding:

* Oven voorverwarmen op 180 graden C.
* De Rollade inwrijven met zout en peper
* Ovenschaal invetten met boter
* Rollade in de ovenschaal legen
* In circa 50 minuten laten garen
* Terwijl de rollade in de oven staat de saus maken
* Een klontje boter laten smelten in de braadpan
* De Champignons bakken en als ze gaar zijn uit de pan nemen
* In zelfde pan de shii-take bakken tot ze gaar zijn en uit de pan nemen
* Kippenbouillon in de pan gieten
* Het geheel aan de kook brengen
* Room toevoegen tot de saus de gewenste dikte heeft
* Paddenstoelen mengsel erdoor heen roeren
* Op smaak maken met zout en peper
* Een scheut(je) cognac toevoegen en goed doorroeren
* De rollade in plakken snijden
* Op een schaal leggen en de saus erover schenken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten