dinsdag 15 december 2009

Pesto

Pesto is een kruidenpasta die lekker is bij alle soorten pasta, maar ook bij vlees of vis past. Pesto kan ook toegevoegd worden bij soepen of stoofpotten. De saus kan een week bewaard worden in de koelkast.

Ingrediënten :

* 5 teentjes look
* zout (grof)
* 60 g pijnboompitten
* 125 g basilicum (verse)
* 60 g parmigiano-reggiano (geraspt)
* 2 dl olijfolie


Bereiding :

Doe de look en het zout in een vijzel en maak er een pasta van. Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en meng alles al stampend tot een gladde massa. Voeg met kleine beetjes het basilicum toe en meng alles. Strooi de kaas erover en meng goed. Giet in een onafgebroken straaltje de olijfolie erbij en blijf mengen tot een pasta-achtige saus. Voeg indien nodig nog wat zout toe. Je kan natuurlijk ook alles mengen in een keukenmachine. Doe de pesto in een potje en giet er een laagje olie over.Dit afgesloten potje zet je in de koelkast, zo kan je het een week bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten