dinsdag 15 december 2009

Bolognaise roomsaus

Ingrediënten van Bolognaise roomsaus


* 500 gram gehakt
* olijfolie
* ajuinenpijpjes
* ajuin
* look
* paneermeel
* 1 ei
* kruiden (spaghettikruiden (hot) lookpoeder, basilicum, oregano, marjolein, cayennepeper, peper, zout, pili pili, nootmuskaat, laurier) en verse basilicum
* tomaten
* tomatenpuree
* wortelen

Bereidingswijze van Bolognaise roomsaus

Neem 500 gram gehakt en voeg er 1 ei bij met paneermeel. Voeg er kruiden aan toe (lookpoeder, zout, peper, cayennepeper, nootmuskaat, pili pili). Versnipper de ajuinpijpjes in kleine stukjes en vermeng deze ook met het gehakt. Zorg dat de kruiden goeg vermengd zijn met het vlees. 
 
Verwarm een kookpot met olijfolie. Gooi er als eerst de stukken echte look in. Ik gebruik meestal 3 teentjes look. Bruin het gehakt in de kookpot. Versnipper de wortelen in kleine schijfjes en gooi deze bij het gehakt. Voeg een blik tomatenpuree eraan toe. Vermeng het gehakt in de tomatenpuree door goed te roeren. Voeg er ook tomatenpureesap (2 kartonnen tetra packs) aan toe of zoveel als je denkt saus nodig te hebben. 

 
Kruid de saus met oregano, basilicum, marjolein en spaghettikruiden (hot).
Voeg er nu de 2 laurierblaadjes bij en roer het geheel goed om zodat alles met elkaar vermengd wordt. Laat de saus nu 1 uur sudderen op een laag vuurtje. 

 
Op het einde voegen we er een klein beetje room bij (optioneel) en daarna snijden we echte basilicumblaadjes heel fijn (niet te veel, heeft een sterke aroma). Deze bij de saus toevoegen en eventueel nog pesto (groene of rode) bijvoegen. Het geheel opnieuw roeren en even laten sudderen en klaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten