donderdag 7 oktober 2010

Nage van kreeft, scampi's en mosselen



Benodigdheden:

        - 2 gekookte kreeften
        - 1 kg mosselen
        - 2 sjalotten
        - 30 cl witte wijn
        - 25 cl lichte room
        - olijfolie
        - 1 dopje saffraanpoeder
        - 1/2 tl kurkuma
        - fijngesneden kervel
        - peper en zout
        - cajun kruiden

Bereiding:

Halveer de kreeften en verwijder het pantser. Bewaar de kleine pootjes en zet de rest weg.
Spoel de mosselen, doe ze in een kookpot met 5 cl wijn, zet het deksel op de pot en verwarm op hevig vuur. Schud ze af en toe op en haal ze van het vuur wanneer de mosselen open zijn, na zo’n 5 minuten.
Haal ze uit de pot en vang het kookvocht op in een maatbeker. Zeef het kookvocht.
Stoof ondertussen de scampi's en kruid ze met peper, zout en cajunkruiden. Zet de scampi's apart als ze gaar zijn. Voeg olie toe en stoof in het aanbaksel de fijngesneden sjalotten en de kreeftenpootjes.
Voeg na 5 minuten de rest van de wijn en het gezeefde kookvocht toe. Laat inkoken tot 1/3 op hevig vuur. Zet dan het vuur lager en haal de pootjes eruit. Voeg de room, de kurkuma en de saffraan toe en laat 5 minuten zacht koken.
Haal de mosselen uit de schelpen. Voeg daarna de kreeft, scampi's, mosselen en kervel toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat alles nog zachtjes even koken.

TIP: Serveer met brood.

Uit: komen eten (VT4)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten