donderdag 7 oktober 2010

Kip met basilicumroomsaus

ingrediënten:

  • kipfilet
  • boter
  • kippenbouillon
  • room
  • witte wijn
  • citroen
  • basilicum (vers)

Benodigdheden voor 4 personen

4 kipfilets klontje boter 1,5 dl water 1 eetlepel PH kippenbouillon 2 dl room 1 dl witte wijn sap van ½ citroen verse basilicum 

Bereiding

Neem een kleefpan en smelt een klontje boter. Bak de kipfilets 5 minuten langs één kant en 3 minuten aan andere kant. Neem de kipfilets eruit en houd ze warm. Blus het aanbaksel in de pan met water, voeg de kippenbouillon toe en roer het aanbaksel los. Doe de room, de witte wijn en het sap van de citroen erbij en laat tot de helft inkoken. Vlak voor opdienen, snijd je de basilicumblaadjes fijn en voeg je ze toe in de saus. 

Tips

1. bak in een gewone braadpan 2. bak eerst de kip 3. blus met water en wijn 4. laat de saus inkoken 5. hak de basilicum op het laatst 

Recept: Piet Huysentruyt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten