ingrediënten:
- kipfilet
- boter
- kippenbouillon
- room
- witte wijn
- citroen
- basilicum (vers)
Benodigdheden voor 4 personen
4 kipfilets
klontje boter
1,5 dl water
1 eetlepel PH kippenbouillon
2 dl room
1 dl witte wijn
sap van ½ citroen
verse basilicum
Bereiding
Neem een kleefpan en smelt een klontje boter. Bak de kipfilets 5 minuten langs één kant en 3 minuten aan andere
kant. Neem de kipfilets eruit en houd ze warm. Blus het aanbaksel in de pan
met water, voeg de kippenbouillon toe en roer het aanbaksel los. Doe de room, de witte wijn en het sap van de citroen erbij en laat tot
de helft inkoken. Vlak voor opdienen, snijd je de basilicumblaadjes fijn en voeg je ze
toe in de saus.
Tips
1. bak in een gewone braadpan
2. bak eerst de kip
3. blus met water en wijn
4. laat de saus inkoken
5. hak de basilicum op het laatst
Recept: Piet Huysentruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten