donderdag 7 oktober 2010

Spaghetti alle cozze pomodoro fresco


Benodigdheden:

        - 400 gr spaghetti
        - 800 gr mosselen
        - 2 tl boter
        - een halve witte ui
        - een halve rode ui
        - ¼ glas witte wijn
        - 10 blaadjes basilicum
        - peper en zout
        - 1 el olijfolie
        - 50 gr Parmezaanse kaas
        - 20 gr paneermeel
        - oregano     
        - 250 gr gemalen tomaten (uit bik)
        - een half teentje look
        - peterselie
        - 1 el water


Bereiding:

Doe ¾ van de mosselen in een stoofpot met de versneden ui, de witte wijn, basilicum, boter, olijfolie, oregano, peper en zout en de tomatenblokjes en laat gedurende 8 minuten opkoken. Schud ze af en toe op.
Leg de overige mosselen in een pan en bak ze in wat olijfolie, zodat je de vrucht eruit kan halen. Haal de bovenkant van de schaal eraf en leg de open mosselen in een ovenschaal. Overgiet ze met olijfolie, witte wijn, water, paneermeel, stukjes geperste look en peterselie en kruid af met peper en zout. Bestrooi rijkelijk met de kaas en zet gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Als de gekookte mosselen klaar zijn, haal je de vruchtjes eruit en houd je ze even apart.
Pureer de saus en werk ze af met een klontje boter.
Kook de spaghetti al dente.
Doe de spaghetti bij de saus, samen met de mosseltjes en serveer in een diep bord, samen met de gegratineerde mosselen.

Bron: VT4 (komen eten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten