donderdag 7 oktober 2010

Parfait van limoncello afgewerkt met granaatappel


Benodigdheden:

       - 3 eierdooiers
       - 70 gr suiker
       - limoncello
       - 2,5 dl room (min. 33% vetgehalte)
       - een granaatappel

Bereiding:

Klop de eierdooiers met de suiker en de gewenste hoeveelheid limoncello au bain Marie tot een gladde massa. Haal het mengsel uit het warme water en klop daarna koud verder.
Klop de room stijf en schep daarna het andere mengsel luchtig hierdoor. Vul glazen met het mengsel en laat opstijven in de diepvries. Haal de parfait een tiental minuten voor het serveren uit de vriezer en werk af met de granaatappel.

TIP: granaatappel en limoncello zijn zoet en zuur van smaak. Door de ene zure en en andere zoete smaak samen te voegen krijg je een goede smaak want zuur en zoet past goed samen. Je kan de granaatappel dus ook vervangen door een ander zoete vrucht en de limoncello door een ander zure drank die dezelfde verhouding heeft.

Bron: VT4 (komen eten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten