maandag 2 augustus 2010

Spaanse komkommersla (Tzatsiki)


Benodigdheden: 

  • 1 komkommer
  • 2 teentjes look
  • verse peterselie
  • verse dille
  • peper, zout
  • magere yoghurt

Bereidingswijze:

Snijdt de komkommer fijn over de lengte met een mandoline of dunschiller en doe het geheel in een kom. Strooi zout over de komkommer, meng het geheel goed en pers het water eruit door met je hand op de komkommer te duwen en het water dat vrijkomt giet je weg. Snijdt 2 teentjes knoflook in fijne schijfjes, snijdt verse peterselie fijn en ook de dille. Voeg dit samen met de yoghurt in de kom bij de komkommer. Kruid het geheel nu af met peper en zout en klaar. Laat de komkommersla een tijdje in de kom alvorens op te dienen zodat de smaken goed tot hun recht komen.

Serveertip: ideaal aangewezen bij grillgerechten, koude schotels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten